powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΝΙΑΤΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»


Σε μια μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας στο Άργος πραγματοποιήθηκε χθες συζήτηση με κεντρικό θέμα «Ανάπτυξη – Απασχόληση – Συνταξιοδοτικό» και ομιλητές τους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργο Κουτρουμάνη, π. Υπουργό και τον Γιάννη Μανιάτη, Βουλευτή Αργολίδας, και συντονιστή τον Δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο. 



Η Ε. Χριστοφιλοπούλου και ο Γ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκαν στην προοπτική του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, στα προβλήματα βιωσιμότητάς του, στις αναγκαίες τομές που χρειάζονται να γίνουν, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για την καταστροφική διαχείριση που ασκεί έως σήμερα.

«Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση, κανείς μόνος του δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα δώσει όλα και στα εργασιακά με ανυπολόγιστο κόστος για τους εργαζόμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία αναφέρθηκε επίσης στην αφαίμαξη του ανθρώπινου δυναμικού που μεταναστεύει μαζικά, φτωχαίνοντας τη χώρα.

 «Από τον Ιανουάριο του 2015 η χώρα γύρισε πίσω, η οικονομία γύρισε πίσω. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό οδηγούν σε απόλυτο αδιέξοδο, καταργώντας στην πράξη τα κίνητρα ασφάλισης, και με εισφορές εξοντωτικές», δήλωσε ο Γ. Κουτρουμάνης. 



Ο Γιάννης Μανιάτης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία μας, υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η έλλειψη ενός αναπτυξιακού οράματος από την κυβέρνηση και πολιτικής βούλησης για την υιοθέτηση πολιτικών που θα φέρουν ανάπτυξη. Τεκμηριώθηκε η αδιέξοδη πολιτική, αποτέλεσμα των μεγάλων ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε ειδική αναφορά στα θέματα της κατοχύρωσης της ΑΟΖ το 2011 από το ΠΑΣΟΚ, δείγμα της υπεύθυνης και πατριωτικής πολιτικής της Προοδευτικής Παράταξης για τη στήριξη των εθνικών συμφερόντων.

Επίσης, μίλησε για τις 105 έτοιμες και περιβαλλοντικά αδειοδοτημένες επενδύσεις που μένουν αναξιοποίητες στα συρτάρια της κυβέρνησης εδώ και δύο χρόνια. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη συζήτηση με τον κόσμο, όπου όλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το αύριο της χώρας. Η έκταση της συζήτησης και της ανάπτυξης προτάσεων και θέσεων αποτελεί  δείγμα της μεταβολής και της εμπιστοσύνης των πολιτών  προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις θέσεις της για την ανάταξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Αν. Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, Φ. Κολεβέντης, ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης και Υπαίθρου ΠΑΣΟΚ, Μ. Κορασίδης, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου, Γ. Άρχοντας, ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αργολίδας, Γ. Καραχάλιος, οι υποψήφιοι  βουλευτές Νάντια Σαρελάκου και Τάσος Λάμπρου,  οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι, Ανδρ. Πουλάς και Φ. Στέφανοπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φ. Δαμούλος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας,  Δ.  Στεφανοπούλου,  η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας,  Α. Κατσουλάκου,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους,  Αν.  Καλοθέου και του Ναυπλίου, Γ. Παϊβανάς,   ο Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού,ασχολούμενων με τον Τουρισμό, Γ. Γεωργιδάκης,  ο Πρόεδρος Μηχανικών Άργους,  Β. Νικας,  η Πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Άργους, Β.  Λεβεντογιάννη, μέλη δομών και επιχειρήσεων της Αργολίδας και απλοί πολίτες που τους ενδιαφέρουν τα θέματα της συζήτησης. 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: